Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Valitse johtaja!

Posted on Ei avainsanoja 0

Penttilä valittiin apulaiskaupunginjohtajaksi. Valinnan jälkeisissä haastatteluissa listannut tavoitteitaan. Olen aikaisemminkin purkanut turhautumistani seutuyhteistyöhön. Yhteistyössä edetään tällä hetkellä pienimmän yhteisen nimittäjän mukaan. Suurista asioista ei päästä yhteisymmärrykseen. Siki mikään aito asia ei etene. Pääkaupunkiseudun kunnat pitäisikin yhdistää. Penttilä lähtee kuitenkin seutuyhteistyön vahvistamisesta.

Tämän valinnan paras tulo oli sen jälkeen käyty keskustelu. Professori Aimo Ryynänen nostaa esille pormestarimallin. Jo vuonna 2004 vihreät tekivät Helsingissä aloitteen pormestarimallin selvittämisestä. Se sopisikin Helsinkiin: johtajat valittaisiin suoralla kansanvaalilla. Epäilevät tuomaat ovat miettineet, josko suora vaali nostaisi esille populistisia ehdokkaita. Entä sitten? Ihan hyviä presidenttejäkin on suoralla kansanvaalilla saatu. Sitä paitsi moiset lausunnot osoittavat aika huolestuttavaa epäluottamusta ihmisten äänestystapoja kohtaan. Vähän enemmän luottoa, kiitos!

]]>