Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Joukkoliikenne liikuttaa

Posted on Ei avainsanoja 0

Valtuusto keskusteli tilinpäätöksestä. Joukkoliikenne sai minunkin kielenkantani kirpoamaan. Tarkastuslautakunta oli todennut, että joukkoliikenteen imago pitää saada nousuun.

Joukkoliikenteen suosio on vähentynyt lippujen korotusten myötä. Olemme myös seudulla onnistuneet rakentamaan alueita, joissa on käytettävä omaa autoa.

Ratkaisut imagon kohottamiseen ovatkin seudulliset. Koko seudulla tulisi olla käytössä yksi taksa, 2 euron lippu koko seudun alueella. Yksinkertainen, joustava ja ymmärrettävä järjestelmä on kaikkien etu.

Hyvä imagotyötä lähtee myös pienistä asioista. Olen itse huolestuneena seurannut sitä, miten joukkoliikennelautakuntamme harkitsee vaunujen kanssa matkustavien maksuttomuuden poistamista. Perusteluna on käytetty sitä, että nykyisen tekniikan avulla matkan voi maksaa matkakortilla bussin tai ratikan keskiosassa. Mielestäni kyse on kuitenkin suuresta periaatteellisesta päätöksestä, eikä vain matkan turvallisuudesta. Kyse on lapsiperheiden elämän helpottamisesta ja joukkoliikenteen vetovoimasta.

Itse asiassa alle kouluikäisten lasten kanssa liikkuminen joukkoliikennevälineillä pitäisi olla perheelle aina ilmaista.

]]>