Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ruoskaa ja raippaa vain

Posted on Ei avainsanoja 0

Hesari kirjoitti tänään väärin pysäköityjen autojen maksujen korottamisesta. Tein aiheesta talousarvioaloitteen, joka nyt on ollut lautakunnissa käsiteltävänä. Siihen on suhtauduttu positiivisesti lautakunnissa, vaikka virkamiehistössä tuntuu olevan kummallista nihkeyttä.

Onhan se nyt huutava vääryys, että väärin pysäköidystä autosta sakotetaan vähemmän kuin pummilla ajamisesta metrossa tai ratikassa! Minullekin on muutama tuttava kertonut, että he ihan surutta pysäköivät väärin tietoisesti, koska sakko osuu niin harvoin kohdalle. Se on jo taloudellisesti kannattavaa…

Väärin pysäköidyt autot ovat turvallisuushaitta. Muutama aika sitten valtuusto keskusteli kiivaasti kauppiaiden A-ständeistä, jotka tukkivat jalkakäytävät. Ne ovat mm. näkövammaisille vaarallisia. Kuvittele miten vaarallisia ovat väärin pysäköidyt autot.

Välillä tuntuu, että erityisesti kävelykadut, kuten Mikonkatu ja Roba ovat enemminkin vapaata pysäköintitilaa kuin kävelykatuja. Lisäksi autojen hinaamisesta syntyy merkittävät kustannukset vuosittain.

Väärin pysäköidyt autot hidastavat keväisin katupölyn putsaamista. Ja se taas on asia, josta tulee eniten palautetta kaupunkilaisilta joka kevät.

Rangaistuksia kehiin, niin että tuntuu, sanon minä.

Ps. kannattaa seurata Oden pyörämatkablogia! Ihan mahtava matkakertomus.

]]>