Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Masentavaa…

Posted on Ei avainsanoja 0

4000 ihmistä, parhaassa työiässä, päätyy eläkkeelle työstä sairastuttuaan masennukseen. Moni heistä olisi voinut jatkaa työssä, jos hoidosta ja kuntoutuksesta olisi huolehdittu etukäteen. Masennukseen sairastuneita myös kuntoutetaan muita sairastuneita vähemmän ja heistä vähemmän pääsee työkokeiluun. Tämä selviää Eläketurvakeskuksen uusimmasta tutkimuksesta. Itsehän päädyin omassa tutkimuksessani saman tyyppisiin johtopäätöksiin: tulevaisuudessa työllistyminen mielenterveyskuntoutujille tulee olemaan muita ryhmiä vaikeampaa. Nyt pitäisi saada työnantajille rohkeutta ja joustavuutta työaikoihin ja töihin. Työelämästä on tullut kovin hurjatahtista suorittamista, jossa eivät kaikki jaksa.

 

Tästäkin syystä tein viime vuonna aloitteen valtuustossa, jossa kaupungille olisi perustettu työhön paluun palvelu niille, jotka ovat olleet työstä pitkään poissa. Organisaatiorakenteet, työtehtävät ja ihmiset ovat pitkän poissaolon aikan todennäköisesti muuttuneet, joten perehdytystä takaisin töihin todellakin tarvitaan. 

 

Helsingin kaupunginvaltuusto valitsi uuden johtajan Taidemuseolle. Äänestyksen voitti Janne Gallen-Kallela-Siren yhdellä äänellä, 43 – 42. Siitä onkin hetki, kun taidekysymykset ovat nostattaneet valtuustossa näinkin intohimoisen keskustelun, kiivaitakin puheenvuoroja käytettiin.

]]>