Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Katso sammakko loikkaa….

Posted on Ei avainsanoja 0

Energiakeskustelussa pomppi tänään maikkarin uutisissa oikein jättikokoinen sammakko. Suomen ympäristökeskuksen pääjohtaja Lea Kauppi aivan kirkkain silmin väitti, ettei mikään puolue puutu ilmastonmuutoksen kannalta olennaisempaan asiaan eli vaadi energian säästämistä. Halojaa?! Onkohan nyt jäänyt Vihreiden vaaliohjelma lukematta? Tai ilmasto-ja energiaohjelma? Nehän perustuvat juuri energian säästämiselle.

Aivan yksinkertaisin toimin nyt jo voitaisiin säästää jopa puolet nyt käyttämästämme energiasta. Jos  pientalojen lämmityksessä käytettäisiin lämpöpumppuja samassa mittakaavassa kuin Ruotsissa, voisimme säästää yhden ydinvoimalan vuosituotannon verran sähköä. Ja toisen verran voitaisiin säästää jos teollisuudessa otettaisiin käyttöön ns. taajuusmuuttajat, jotka puolittavat moottorien sähkönkulutuksen.

]]>