Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Jonkun täytyy tehdä aloite

Posted on Ei avainsanoja 0

Adoptioneuvonnan jonot, kirjastojen kirjarahat, potilastietojärjestelmien yhtenäistäminen ja uutta teknologiaa, siinä tämän illan talousarvioaloitteitani valtuustossa. Näihin aloitteisiin inspiroi täällä blogissa käyty keskustelu.

Adoptioneuvonnan ihmistyövoiman vähyyden takia jono on yli vuoden, sinne ehdotin lisää työntekijöitä. Kirjaston pitää nostaa 10 prosenttia kirjamäärärahojaan, niin saadaan tulevina vuosina Kulttuurirahaston tukea.

Lisäksi edistys edistyy ja kehitys kehittyy. Pääkaupunkiseudulla sosiaali- ja terveyspuolella palveluiden yhteiskäyttö vaatii potilastietojärjestelmien yhtenäistämistä.

Onhan ihan typerää, että meistä kerätään neuvolasta peruskoulun läpi tietoa, joka sitten ei ole myöhemmin käytettävissä. Saati sitten se, että potilastietomme eivät välity sähköisesti eri yksiköiden välillä. Tai vaikkapa hoitotoivomuksemme. Toinen kehittämisen kohde on sähköiset asiointipalvelut.

Tein myös aloitteen siitä, että kun matkapuhelimista on tulossa markkinoille uusi sukupolvi, joissa on hyvät paikannusominaisuudet. Reittioppaasta pitäisi tuottaa uusi sovellutus uusiin matkapuhelimiin. Uusi sovellus sisältäisi paikannusmahdollisuuden. Se kertoisi käyttäjälleen, missä hän on ja miten pääsee haluamaansa kohteeseensa nopeimmin ja parhaiten joukkoliikennettä käyttämällä. Sovellutukseen kannattaa lisätä matkalipun maksumahdollisuus.

Aloitteista lisää nettisivuillani kohdassa materiaalit.

]]>