Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Enemmän aikaa, vähemmän roinaa

Posted on Ei avainsanoja 0

Tuoreessa tutkimuksessani käsitellään työn ja perheen yhteensovittamista. Tärkeintä on arjen hallinta. Kokonaisuutena arjen ajan hallintaan liittyy työn ja kodin lisäksi lähiympäristön hyvä suunnittelu, palvelujen saatavuus, turvallisuus, liikennejärjestelyjen sujuvuus sekä ympäristön viihtyisyys, esteettisyys. Siis hyvä arki kokonaisuudessaan.

Olen sitä mieltä, että arjen ongelmissa on kyse ajan vähyydestä. Aikaa on aina 24 h vuorokaudessa, mutta vääränlaisen tehokkuusajattelun takia yritämme tehdä liikaa, emmekä pysty laittamaan asioita tärkeysjärjestykseen. Perhe ja lepo ja yhdessä tekeminen ovat tutkimustenkin mukaan enemmän arvostettuja kuin mitä ne ajan käytössä saavat tilaa. Työelämän tahti on koventunut emmekä osaa enää edes lomailla suorittamatta elämäämme.

Nettisivuiltani näet keinoja, joilla tutkimukseni mukaan arjen ajan hallinta onnistuisi nykyistä paremmin.

Se kuitenkin selvisi, että työn ja vapaa-ajan yhteensovittamista tukevat järjestelyt tulevat olemaan yrityksille valttikortti ja imagotekijä kilpailussa työvoimasta. Ehkä tulevaisuus onkin valoisampi.

]]>