Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Demareiden peruutuspeili

Posted on Ei avainsanoja 0

Menneen maailman analyysiin sai tutustua Demareiden perustuloselvityksessä. Puolitoista vuotta kohuttu Sorsa Säätiö sai viimeinkin ensimmäisen tuotoksensa raporttinsa ulos. Sen sijaan että ne olisivat tuottaneet jotain uutta, ne päätyivätkin lyttäämään toisten aikaansaannokset. Kuvauksensa mukaan säätiö on ”on itsenäinen ja avoin sosialidemokraattinen aivoriihi”. Avoimuuden kanssa on kyllä vähän niin ja näin, sillä he loukkaantuivat verisesti, kun raportin julkistamistilaisuuteen tuli pari vihreää.

Raportti lyttää perustulon Tuula Haataisen johdolla, koska ”Osa- ja määräaikaisten työsuhteiden houkuttelevuus ja tarjonta lisääntyisivät merkittävästi.” Tämä tiivistääkin osuvasti demareiden näkemyksen maailmasta. Kokonainen sukupolvi elää pätkätöiden maailmaa, mutta heidän tilannettaan ei voi parantaa, koska se tarkoittaisi pätkätöiden todellisuuden tunnustamista. Herätkää, ne ovat jo arkipäivää!

Demarit tyytyvät puolustamaan itse tekemäänsä perusturvamallia. ”Perustulo mullistaisi suomalaisen sosiaaliturvan ennakoimattomalla tavalla.” Niinhän sen on tarkoituskin tehdä. Nykyinen järjestelmä on sarja toistensa päälle rakentuneita palikoita. Sen viilaaminen ei enää riitä.

Viikon hyvä uutinen: lempibändini Lauri Tähkä ja Elonkerjuu on myynyt 30 000 tuhatta ”Maailma on renki”- levyään. Notta onnea, ootta platinalättynne ansainneet!

]]>