Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Pelottavaa puhetta

Posted on Ei avainsanoja 0

Elän pääministeri Vanhasen kanssa eri universumeissa. Minä pelkään koko maapallon tulevaisuutta arvaamattoman ilmastonmuutoksen kanssa. Vanhanen sen sijaan pelkää päästövähennysten seurauksia Suomen työllisyyteen.

 
Vanhanen arvioi sanomalehti Ilkassa, että EU:n päästötavoitteisiin pyrkiminen veisi kymmeniä tuhansia työpaikkoja Suomesta. Se on täyttä puppua.
 
Taloutta tai työllisyyttä ei ole ilman vakaata ilmastoa. Vaikka teollisuus alkuun näin väittikin, päästökauppa ei vähentänyt työllisyyttä. Sen sijaan työpaikkoja syntyy koko ajan lisää! Uusia työpaikkoja syntyy, kun energiapolitiikan uuden suunnan myötä tarvitaan uusia innovaatioita päästöjen vähentämiseksi.
 
Uusia työpaikkoja syntyy palvelualoille. Uusia työpaikkoja ei synny perinteisen savupiipputeollisuuden tukemisesta vaan sosiaalisista innovaatioista – työllistävistä ympäristöteknologiainnovaatioista.
 
 
]]>