Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Viisautta ei voi massatuottaa

Posted on Ei avainsanoja 0

Pekka Himanen sanoi sen viime viikolla: viisautta ei massatuottaa. Himanen valittiin yliopiston juhlassa torstaina vuoden alumniksi. Hän puhui juhlassa loistavasti! Itse asiassa Himanen luetteli totuuksia: opettaja-opiskelijasuhde on maamme korkeakouluissa ihan pielessä, samoin rahoitus. Maailman johtavien yliopistojen budjetit ovat melkein 3 miljardia vuodessa – Suomessa koko yliopistojärjestelmään sijoitetaan vähemmän.

Myös opiskelijoiden panostetaan vähemmän kuin muualla. Suomen opintotuki on pohjoismaiden alhaisin. Korkeakouluopiskelijoiden opintorahaa ei ole korotettu 14 vuoteen eikä toisen asteen opiskelijoiden 12 vuoteen. Ketään muuta Suomessa ei pakoteta ottamaan lainaa perustoimeentulonsa turvaamiseksi, paitsi opiskelijoita. Haloo?

]]>