Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Jorma, Tony ja Elisabet

Posted on Ei avainsanoja 0

Jorma Ollila ilmoittautui vihreiden riveihin aamun Hesarin haastattelussa. Ei hän tietenkään sitä suoraan sanonut, mutta logiikka on sama: suuret investoinnit uusiutumattomaan energiaan kuten ydinvoimaan eivät ratkaise ilmasto-ongelmia vaan säästäminen, hänen kielellään ”energiatehokkuus”.

Jään odottamaan, miten Paavo Lipponen, Elinkeinoelämän keskusliitto ja Jyri Häkämies rientävät julkisuuteen pahoittelemaan, kuinka huonosti informoitu Ollila on ja kuinka hänen tulevaisuudenkuvansa perustuvat idealistiselle haihattelulle.

Toinen optimisti näyttää olevan Tony Blair. Hän sanoi Davosissa, että asenteet ilmastonmuutoksen torjumiseen Yhdysvalloissa ovat jyrkästi muuttuneet ja nyt ollaan läpimurron kynnyksellä. Saas nähdä. On tosiaan helpompi uskoa George W. Bushin liittyvän Maan Ystäviin kuin Suomen ydinvoimaeliitin myöntävän ilmastoperustelunsa ontoiksi.

Tony Blairista puheen ollen, kävin eilen katsomassa uutuuselokuvan ”The Queen”. Se kertoo ajasta, jolloin Blairilla oli vielä sankarin sädekehä. Suosittelen kaikille vallan, velvollisuudentunnon ja pihalla olevien hallitsijoiden kolmiodraamasta kiinnostuneille. Elokuvan katsottuasi voit kuvitella, miltä kuningatar Elisabet näyttäisi syötyään kymmenen sitruunaa.

Nyt taas vaalikoneita täyttämään. Arvatkaa, mikä tiedotusväline kysyy mielipidettä ”turkiseläinten siitosyksilöiden vientikiellosta Kaukoitään”…

]]>