Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Länsikin vihertää

Posted on Ei avainsanoja 0

Onpa kaunis talvipäivä tulossa! Olen juuri lähdössä Kolmen sepän patsaalle esitteitä jakamaan muiden vihreiden ehdokkaiden kanssa. Sormet syyhyävät  jo vaalityöhön. Tästä se lähtee!

Aamun lehtikasa oli tällä kertaa talouspainotteisempi. Pressossa olin mukana nuorten haastajien haastattelussa. Siitä lukija varmaan huomasi, mitkä asiat yhdistävät ja mitkä erottavat omaa sukupolveani. On ehkä lukijan kannalta pakottaa ehdokkaat vastaamaan isoihin kysymyksiin ”kyllä” tai ”ei”, mutta yleensä mielipiteistä saa paremmin irti vain perusteluiden kautta. Jos haluaa esimerkiksi perehtyä tarkemmin suhtautumiseeni yleiseen asevelvollisuuteen, kannattaa lukea MTV3:n vaalikoneesta turvallisuuspolitiikkaa koskevien vastausteni perustelut.

Eilen ilmestyi uusi The Economist, jonka kansi oli jälleen hauska.

En ole läheskään kaikissa asioissa samaa mieltä Economistin kirjoitusten kanssa, mutta lehden parissa on hauska testata omia mielipiteitään ja perusteluitaan. Tällä kertaa pääkirjoittaja oli sitä mieltä, että Yhdysvalloissa on tapahtumassa suuri mielipiteenmuutos suhtautumisessa ilmastonmuutokseen. Öljylobbareiden kauden jälkeen maa olisi siirtymässä vetovastuuseen koko maailman ilmastopolitiikassa. Edes George W. Bush ei voi estää muutosta: ”For even if the Toxic Texan continues to evade the issue, his successor will grasp it.” Toivotan mitä parhainta menestystä Yhdysvalloille siirtymisessä hiilivaunusta veturiin.

Luin vielä tarkemmin eilen julkistettua MTV3:n kannatuskyselyä Helsingistä. Se povasi siis vihreille viidettä paikkaa. Henkilönimien kohdalla politiikan toimittajat saisivat kuitenkin mennä huolellisuuskursseille. Joka puolueesta oli kysytty muutaman ehdokkaan kannatusta. Joukossa oli fiktiivisiä hahmoja. Keskustan kannattajille tarjottiin ehdolle ”Terhi Peltoniemeä” (kansanedustaja Terhi Peltokorpea ei edes mainittu) ja vihreille ”Sirkku Angervoa” (Sirkku Ingervo olisi ollut paljon vahvempi nimi listalla). Kokoomuksella sentään kolmanneksi suosituin oli ”Joku muu”, peräti 14,8 prosenttia puoluetta kannattavista. Demareilla Heinäluoman edelle menivät sekä ”En osaa sanoa” että ”Joku muu”. Niin sitä pitää.

Mutta  nyt vaalikentille! Tulkaa tervehtimään Kolmen sepän patsaalla.

]]>