Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Sipoon sutta ei tarvitse pelätä

Posted on Ei avainsanoja 0

Aluksi en tiennyt, itkeäkö vai nauraa. Kuulin maanantaina kaupunginhallituksessa kuntadraaman uusimmasta näytöksestä: käännöskömmähdys lykkää vaalien yli maan hallituksen päätöstä Sipoon osien liittämisestä Helsinkiin. Tänään olen jo nauranut.

Jotkut asiantuntijat ovat arvostelleet ajatusta, että nykyhallitus tekisi päätöksen toimitusministeristönä. Ymmärrän arvostelun. Kyse on periaatteellisesta linjauksesta, joka pitää jättää poliittisesti vastuulliselle hallitukselle.

Itse asiasta eli kuntarajojen muuttamisesta olen edelleen samaa mieltä. Pääkaupunki tarvitsee uutta maata asunnoille alueilta, jonne voi rakentaa ekologisesti kestävän raideliikenneyhteyden. Samalla Sipoonkorvesta pitää tehdä kansallispuisto, pääkaupunkiseudun itäinen keuhko.

Ainakin vihreät uskaltavat ottaa vastuun pääkaupungin kestävästä kehitttämisestä seuraavassa hallituksessa.

]]>