Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Tanssi pöydälle

Posted on Ei avainsanoja 0

Eilen oli elämäni ensimmäinen kokous kaupunginhallituksen varsinaisena jäsenenä.

Kokouksessa käsiteltiin makasiinien säilytettävän osan kohtaloa. Yrittäjä Pekka Niska oli tehnyt tarjouksen tuosta makasiininpalasta ja haluaa rakentaa siihen Tanssimakasiinin. Siis lavatanssipaikan. Yrittäjä on aika hieno nosturityyppi ja ajatuskin varmasti ihan hyvä. Asia jäi kuitenkin vihreiden pyynnöstä pöydälle, sillä siinä on pari mutkaa.

Tässä kaupungissa kilpailutetaan lähes kaikki myytävät tilat ja tontit. Nyt kuitenkin yhtä merkittävimmistä ja keskeisimmistä paikoista Helsingissä ollaan antamassa sille, joka sitä ensimmäisenä hoksaa pyytää. Ilman varsinaista julkista keskustelua tai vaikkapa avointa ideakilpailua.

Makasiinipuistoon pitäisi tulla kaupunkilaisille avointa tilaa. Kahviloita, ravintoloita, esiintymistiloja, teatterin tai vaikkapa sirkuksen mahdollisuus.

Tanssimakasiinissa on se huono puoli, että se taas kerran tekee keskeiselle paikalle tilan, jonne pitää maksaa pääsymaksu. Samalla se sulkee makasiinipuiston, jonka pitäisi olla kaikille avoin.

Voihan olla, että tanssilava on juuri sitä, mitä Helsinki nyt kaipaa. Mutta käydään nyt asiasta kunnon keskustelu ja ollaan avoimia muillekin ideoille.

]]>