Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Lisää maahanmuuttajia

Posted on Ei avainsanoja 0

Tänään julkaistiin minun ja tutkija Tuomas Martikaisen viime vuonna tehty tutkimus työelämän monimuotoisuuden kehittymisestä tulevaisuudessa. Kykyjen mosaiikki käsittelee suomalaisten asiantuntijoiden näkemyksiä työelämän monimuotoisuudesta.

Asiantuntijoiden mielestä työelämän monimuotoisuus kasvaa tulevaisuudessa. Erityisesti maahanmuutto lisääntyy. Vuonna 2020 Suomessa on kaksinkertainen määrä maahanmuuttajia eli noin 300 000. Suurin osa heistä tulee entisen Neuvostoliiton ja uusien EU-maiden alueelta.

Olen samaa mieltä heidän kanssaan. Ristiriitaista onkin, että jo nyt Suomessa on suurin kielivähemmistö venäläiset. Silti heidän asemansa ei ole aina työmarkkinoilla kovin hyvä. Tosin muutostakin tapahtuu. Aika uusi on mm. venäjänkielinen lehti, Spektr, joka on alkanut ilmestyä Suomessa.

]]>