Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Helsinki ei ole Nurmijärvi

Posted on Ei avainsanoja 0

Vanhanen on puheissaan vaatinut lisää omakotitaloja Helsinkiin, erityisesti Länsi-Sipoon liitososaan. Vaikka suurin osa suomalaisista haluaa asua tutkimusten mukaan omakotitalossa, aika moni kuitenkin valitsee Helsingin ja kaupunkimaisen elämäntavan. Siihen omakotitalo sopii huonosti. Toimiva kaupunki on tiivistä, korkeaa ja kaunista katseltavaa.

Maan hallitus toimi kummisetänä pääkaupunkiseudun tasapainoiselle kehitykselle päättämällä Länsi-Sipoon liitoksesta Helsinkiin. Se ei kuitenkaan anna kummisedille oikeutta tulla kertomaan, miten kaupunkia pitäisi rakentaa.

Kaupunkimaisen ympäristö vaatii huolellista suunnittelua, pitkin peltoja siroteltu epäekologinen autokaupunki syntyy vähemmälläkin. Helsinki ei halua olla tässä asiassa Nurmijärvi.

Syksyllä valtuustoon on tulossa maankäytön ja asumisen ohjelma. Luvassa on kova vääntö siitä, mitä uusille alueille rakennetaan. Mínusta tasapainoisessa kokonaisuudessa on nykyistä ehdotusta enemmän vuokra-asumista, hitas-asumista ja viheralueita.

Osana Helsinkiä uusista alueista voi tulla tiivisti rakennettuja, raideliikenteen yhdistämiä puutarhakaupunginosia.

]]>