Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Porvari nukkuu huonosti?

Posted on Ei avainsanoja 0

Tosin vaalivoiton jälkeen on varmasti nukuttu hyvin. Hallitusta kootaan jo ja Vanhanen on lehtitietojen mukaan käynyt alustavat keskustelukierrokset puolueiden kanssa. Kokoomuksen vaalivoittoa on kyllä vaikea ohittaa hallitusta muodostettaessa.

Näyttää vahvasti siltä, että tulossa on porvarihallitus. Pari muutakin puoluetta mahtunee mukaan. Kristilliset taitaa olla liian lähellä keskustaa, ei taida kelvata kokoomukselle. RKP mennee nytkin hallitukseen mukaan ja ehkäpä siellä olisi paikka myös vihreille.

En näe hallituspohjaa ideologisena kysymyksenä. Itse olisin valmis menemään porvarihallitukseen, kunhan ohjelma on oikea. Perusturvan uudistaminen on pakko käynnistää seuraavan neljän vuoden aikana ja mieluummin näkisin vihreät sitä tekemässä. Oppositiossa sitä ei tehdä. Vaalien aikaan käytyjen perustulokeskustelujen perusteella voisi päätellä, että demareiden kanssa perustuloa ei tule koskaan. Porvareiden kanssa se on mahdollista.

]]>